Jadłospis

21-25.08.2017

Poniedziałek

śniadanie

kawa zbożowa na mleku, bułeczka maślana z masłem, miód wielokwiatowy

obiad

zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana, makaron z sosem bolońskim z pomidorów pelati i szynki mielonej z dodatkiem świeżych ziół, kompot z truskawek, wiśni i śliwek

podwieczorek

kanapki z krakowską podsuszaną i żółtym serem, winogrono

Wtorek

śniadanie

polędwica sopocka, pasztet z indyka, ser żółty, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek świeży, papryka

obiad

zupa pomidorowa z makaronem zabielana, klopsiki wieprzowo-drobiowe z pieczarkami i marchewką w sosie własnym, kasza jęczmienna, fasolka szparagowa z masełkiem, kompot z truskawek, aronii i śliwek

podwieczorek

bułka cynamonowa, sok owocowy

Środa

śniadanie

polędwica z kurczaka, szynka gotowana, serek wiejski, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor

obiad

zupa marchewkowa z ryżem i świeżą zieleniną, schab faszerowany mięsem mielonym i warzywami, ziemniaki  z koperkiem, surówka z czerwonej  kapusty, kompot ze śliwek, wiśni i truskawek

podwieczorek

serek owocowy, biszkopty bezcukrowe, kanapka z szynką

Czwartek

śniadanie

szynka z indyka, szynkowa z komina, serek Turek, pieczywo pszenne i razowe z masłem, papryka, biała rzodkiew

obiad

zupa barszcz czerwony z ziemniakami zabielany, kluski leniwe z masłem klarowanym, kompot z wiśni, porzeczek i śliwek

podwieczorek

kanapki z żółtym serem i ogórkiem świeżym, śliwka

Piątek

śniadanie

szynkowa z kurczaka, schab pieczony, pasta z ciecierzycy i warzyw, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek kiszony, papryka

obiad

zupa jarzynowa z kaszą jaglaną i świeżą zieleniną, filet rybny z dorsza panierowany, ziemniaki, sałatka z ogórków małosolnych z marchewką, natką pietruszki i porem, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

podwieczorek

banan, herbatniki korzenne, pieczywo pszenne, serek kanapkowy do smarowania