Jadłospis

18-22.09.2017

Poniedziałek

śniadanie

budyń owocowy, chałka z masłem, miód wielokwiatowy

obiad

rosół z makaronem i natką pietruszki, klopsiki z indyka w sosie pomidorowym, ryż, fasolka szparagowa, kompot z wiśni, śliwek i truskawek

podwieczorek

kanapki z kiełbasą tatrzańską i żółtym serem, winogrono

Wtorek

śniadanie

szynkówka z kurczakiem, polędwica sopocka, serek Łaciaty naturalny, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek świeży, rzodkiewka

obiad

zupa ryżówka z warzywami i zieleniną, gulasz z szynki wieprzowej, kasza gryczana, surówka z kiszonej kapusty, kompot z brzoskwini, wiśni i śliwek

podwieczorek

ciasto drożdżowe własnego wypieku, napój owocowy

Środa

śniadanie

polędwiczka z indyka, kiełbasa krakowska sucha, serek kanapkowy z warzywami, pieczywo pszenne i razowe z masłem, pomidor, ogórek świeży

obiad

zupa jarzynowa z makaronem, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki ubijane, surówka z czerwonej kapusty, kompot  z wiśni, truskawek i śliwek

podwieczorek

jogurt śmietankowy z owocami, wafle ryżowe

Czwartek

śniadanie

szynka z kurczaka, szynkowa polska, jajko, pieczywo pszenne i razowe z masłem, szczypiorek, ogórek świeży

obiad

zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, makaron z jogurtem naturalnym i jabłkami, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

podwieczorek

kanapki z szynką konserwową i serkiem Bieluchem, ogórek świeży, gruszka

Piątek

śniadanie

polędwica z indyka z warzywami, szynka wiejska, twarożek Mój Ulubiony, pieczywo pszenne i razowe z masłem, pomidor, ogórek świeży

obiad

zupa krem z brokuła z groszkiem ptysiowym, paluszki rybne z miruny, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z jogurtem naturalnym, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

podwieczorek

kanapka z serem żółtym, śliwka, herbatniki