Jadłospis

20-24.11.2017

Poniedziałek

śniadanie

budyń malinowy na mleku, bułka maślana z masłem, dżem owocowy

obiad

zupa rosolnik z warzywami, kaszą manną i zieleniną, makaron z sosem bolońskim z szynki mielonej i pomidorów pelati oraz świeżą bazylią, kompot z wiśni, śliwek i truskawek

podwieczorek

kanapki z szynką królewską i żółtym serem, śliwka

Wtorek

śniadanie

szynka z indyka, krakowska podsuszana, serek kanapkowy śmietankowy, pieczywo pszenne i razowe z masłem, papryka, ogórek świeży

obiad

zupa pomidorowa z makaronem zabielana, pulpeciki z indyka w sosie jarzynowym, kasza jęczmienna, marchewka duszona na masełku z groszkiem, kompot z brzoskwini, wiśni i śliwek

podwieczorek

kanapki z szynką gotowaną i serkiem kanapkowym z warzywami, gruszka

Środa

śniadanie

polędwica z kurczaka, szynka wiejska, serek fromage, pieczywo pszenne i razowe z masłem, pomidor, papryka

obiad

zupa kalafiorowa z ryżem i koperkiem, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki ubijane, surówka z czerwonej kapusty, kompot  z wiśni, truskawek i śliwek

podwieczorek

mus owocowy, herbatniki

Czwartek

śniadanie

szynkowa z indyka, polędwica sopocka, serek wiejski naturalny, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek kiszony, papryka

obiad

zupa jesienna z ziemniakami i zieleniną zabielana, ryż z jogurtem naturalnym i jabłkami, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

podwieczorek

kanapki z kiełbasą tatrzańską i pasztetem z indyka, mandarynka

Piątek

śniadanie

polędwiczka z kurczakiem, szynka gotowana, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek świeży, biała rzodkiew

obiad

zupa szczawiowa z makaronem zabielana, paluszki rybne, ziemniaki ubijane, surówka z buraczków czerwonych z jabłkiem, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

podwieczorek

serek waniliowy, wafelki tortowe bez cukru