Jadłospis

17-21.12.2018  

ALERGENY

Poniedziałek

 

śniadanie

kawa zbożowa  na mleku, angielka z masłem, dżem owocowy, serek kanapkowy naturalny, pomarańcze

MLEKO
GLUTEN

obiad

zupa jarzynowa z ryżem zabielana, sztuka mięsa w sosie, kasza jęczmienna, fasolka szparagowa, kompot z truskawek, aronii, śliwek, jabłek

GLUTEN MLEKO

podwieczorek

kanapki z szynką kanapkową i serem żółtym, jabłko

GLUTEN MLEKO

Wtorek

 

śniadanie

indyk miodowy, szynka z liściem, kabanosy wieprzowe, serek Bieluch, pieczywo pszenne i żytnie z masłem, papryka, ogórek świeży

MLEKO
GLUTEN SOJA

obiad

zupa pomidorowa z makaronem zabielana, pieczeń rzymska w sosie paprykowym, kluski śląskie, marchewka z groszkiem, kompot z jabłek, śliwek i truskawek

MLEKO GLUTEN

podwieczorek

jogurt owocowy, pieczywo chrupkie razowe, mandarynka

MLEKO GLUTEN

Środa

 

śniadanie

polędwica z kurczaka, szynka wiejska, serek Łaciaty z warzywami, pieczywo pszenne i żytnie z masłem, pomidor, ogórek świeży

MLEKO
GLUTEN SOJA

obiad

zupa krupnik z kaszy jaglanej z warzywami i natką pietruszki, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki, sałata lodowa z jogurtem naturalnym, kompot z jabłek, śliwek i truskawek

GLUTEN MLEKO  JAJA

podwieczorek

banan, wafle ryżowe

 

Czwartek

 

śniadanie

indyk z koperkiem, polędwica sopocka, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pieczywo pszenne i żytnie z masłem, ogórek kiszony, biała rzodkiew

MLEKO  JAJA
GLUTEN SOJA

obiad

zupa barszcz ukraiński z ziemniakami zabielany, łazanki z kapustą, pieczarkami i ciecierzycą, kompot z porzeczek, truskawek i wiśni

MLEKO GLUTEN

podwieczorek

kanapki z szynką z kurczaka i serem żółtym, pomarańcza

MLEKO
GLUTEN

Piątek

 

śniadanie

indyk maślany, szynka konserwowa, serek kanapkowy naturalny, pieczywo pszenne i razowe, ogórek świeży, pomidor

GLUTEN  MLEKO

obiad

zupa cebulowa z grzankami zabielana, ryba po grecku, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

GLUTEN  RYBA MLEKO

podwieczorek

kanapki z szynką drobiową, mandarynka

GLUTEN