Jadłospis

19-23.06.2017

Poniedziałek

śniadanie

kakao na mleku, bułeczka maślana z masłem, miód wielokwiatowy

obiad

zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym, makaron świderki, kompot z jabłek i śliwek

podwieczorek

kanapki z żółtym serem, truskawki

Wtorek

śniadanie

polędwica z kurczaka, krakowska podsuszana, serek kanapkowy z warzywami, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor

obiad

rosół z makaronem i natką pietruszki, pieczeń rzymska w sosie paprykowym, kasza pęczak, fasolka szparagowa, kompot z jabłek i śliwek

podwieczorek

ciasto drożdżowe, sok owocowy

Środa

śniadanie

szynka z indyka, szynka wiśniowa, serek Hochland w plasterkach, pieczywo pszenne i razowe z masłem, papryka, ogórek kiszony

obiad

zupa szczawiowa z ryżem zabielana, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z młodej kapusty, kompot ze śliwek, wiśni i truskawek

podwieczorek

jogurt owocowy, biszkopty bezcukrowe

Czwartek

śniadanie

polędwica z kurczaka, polędwica sopocka, twarożek naturalny, pieczywo pszenne i razowe z masłem, ogórek świeży, pomidor

obiad

zupa krupnik  z ziemniakami i natką pietruszki, ryż z jogurtem naturalnym i truskawkami, kompot z wiśni, porzeczek i śliwek

podwieczorek

kanapki z szynką gotowaną, nektarynka

Piątek

śniadanie

udziec pieczony z indyka, kiełbasa zielonogórska, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pieczywo pszenne i razowe z masłem, biała rzodkiew, papryka

obiad

zupa marchewkowa z kaszą jaglaną, filet rybny z dorsz, ziemniaki, bukiet warzyw gotowany, kompot z truskawek, porzeczek i śliwek

podwieczorek

galaretka owocowa z ananasem, pałeczki kukurydziane